Atracții Turistice

VĂ AȘTEPTAM SA DECOPERIȚI CLISURA DUNĂRII ÎMPREUNĂ CU CROAZIERELE NOASTRE !

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării sectorului din defileul fluviului cuprins între localitățile Dubova și Ogradena, formată din Cazanele Mari (4 km lungime) și Cazanele Mici (3 km lungime). Pe acest segment fluviul se îngustează pană aproximativ 200 m.

Chipul lui Decebal

Înalt de aprox. 55 m este cea mai mare sculptura realizata in piatra din Europa. Figura ultimului rege al Daciei este localizata in apropiere de localitatea Orșova în zona Golfului Mraconia situat între localitățile Eșelnița si Dubova.

Chipul lui Decebal

Grota Veterani

Grota Veterani

Renumită mai ales pentru accesul aventuros si mai puțin întâlnit, accesul făcându-se doar
pe apă, peștera Veterani este numită  după aghiotantul comandantului armatei austriece  Ianovici cel care a  refortificat peștera la sfârșitul secolului al XVII-lea.

Golful Orșova

Golful Orșova situat la poalele noului oraș Orșova dar care in adâncuri ascunde vechiul oraș, s-a format prin realizarea prin îmblânzirea Bătrânului Fluviu făcută prin realizarea Barajului Porțile de Fier I.

Golful Orsova

Tabula Traiana

Golful Orsova

In drum spre chipul lui Decebal dar pe malul sârbesc, în apropiere de Cazanele Mici, se găsește de aproximativ 2.000 de ani placă memorială antică numită Tabula Traiana. Placa este fixată în piatră și pe ea sunt reprezentați doi delfini plutind și un vultur pe cer. Tabula Traiana consemnează începutul drumului suspendat al lui Traian pe teritoriul Daciei (40 km). 

Pestera Ponicova

Peștera Ponicova, localizată  în Clisura Dunării,  săpată în Munții Almajului sub vârful Ciucaru Mare, este cea mai mare peșteră din Defileul Dunării. Galeriile sale însumează în jur de 1700 metri, si se considera ca are trei guri de acces, una pentru pietoni pe potecă pe uscat, alta pentru navigatori cu barca de pe Dunăre și o a treia pentru lilieci intrare aflată deasupra intrării principale. Peștera are două etaje, etajul inferior fiind împărțit în două mari galerii și mai multe săli. Mai este cunoscuta ca Peștera de la Gura Apei sau Peștera Liliecilor.

Golful Orsova

Placa Memorială a lui Széchenyi

Golful Orsova

Placa memorială amplasată pe peretele muntelui din zona Cazanelor Mari ale Dunării, dedicată contelui Széchenyi István, care a făcut navigabilă această porțiune a Dunării a fost inaugurată în 26 mai 2018. Placa este vizibilă de pe apă, fiind amplasată pe peretele stâncos pe care s-a aflat, pe vremuri, placa memorială ridicată în 1885, în cinstea lui Széchenyi, dar care, după  construirea Hidrocentralei Porţile de Fier I, este acoperită de ape. 

× Va putem ajuta?