Agrement Orsova

Cazanele Mici

Un spectacol natural absolut minunat, Cazanele Mici, amplasate pe Dunăre, oferă un peisaj sălbatic și inedit. Zona este încărcată de legende și povești, iar vizitatorii pot admira formațiunile stâncoase unice și viziunea impresionantă a apelor Dunării înghesuite într-un defileu îngust.

Cazanele Mari

O adevărată perlă naturală, Cazanele Mari reprezintă partea cea mai sălbatică și mai misterioasă a Dunării. Vizitatorii vor fi cuceriți de valurile înspumate ale Dunării și de stâncile abrupte ce se ridică maiestuos deasupra apei, oferind un peisaj de neuitat.

Tabula Traiana

Monumentul istoric Tabula Traiana, un simbol al trecutului glorios roman, este un omagiu către împăratul Traian și victoria sa asupra dacilor. Placa de marmură gravată și înălțată pe malul Dunării te va teleporta în vremuri apuse, invitându-te să retrăiești istoria acestei țări de poveste.

Manastirea Mraconia

Așezată pitoresc pe malul Dunării, Mănăstirea Mraconia este un sanctuar al liniștii și spiritualității. Arhitectura sa unică, îmbinată cu peisajul magnific, oferă o experiență profundă, spirituală, ce îmbină istoria, religia și frumusețea naturală într-un mod unic.

Chipul lui Decebal

Monumentul Chipul lui Decebal, cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, este o apariție maiestuoasă pe malul Dunării. Chipul regele dac Decebal este un semn al mândriei și curajului, un tribut adus trecutului istoric bogat al României.

Pestera Ponicova

Ascunsă în stâncile abrupte ale Dunării, Peștera Ponicova este un sanctuar al naturii, plin de mister și frumusețe sălbatică. Cu o lungime de peste 200 de metri și o înălțime de 15 metri, peștera invită la aventură și explorare, captivându-i pe cei curajoși cu galeriile sale impresionante.